|
Forum › Technika › Motor a převodovka › GO motoru
GO motoru... k tomu volant a oba jeho konce
Jdi na stránku 1, 2, 3 Další
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Rancher ZASL. MIN.
|
Zaslal: Pá Kvě 04, 2012 1:43 pm Předmět: GO motoru |
|
Pánové, kdyby mi zbylo pár peněz, tak bych se začal chystat na budoucnost a tak mi na jednu poptávku u renovátorské firmy přišla tato odpověď:
: |
Dobrý den,
dle oprav motorů které byly prováděny v minulosti je cena za go motoru
Aero Minor II průměrně 15.tis, u převodovky ještě více záleží na stavu
součástí protože opravy ozub.kol jsou dost drahé. Pokud ale máte, jak
píšete, součástky navíc jste ve výhodě. Také záleží jak precizní
renovaci agregátů požadujete?!
Konkrétní cenu vždy stanovujeme až po demontáži všech komponentů
dotčených agregátů.
S přáním úspěšného dne ...(kontakt pošlu zájemcům po SZ) |
Jak se díváte na tuhle cenovou relaci?
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Chong ZASL. MIN.
|
Zaslal: Pá Kvě 04, 2012 4:45 pm Předmět: Re: GO motoru |
|
No cena za renovaci motoru bude asi dobová, takže proč ne, ale pak nechápu proč se kupujou minory co stejně čeká GO všeho za 30 až 90 tisíc... Řekněme že cena za zrenovované auto, spíše tržní, bych odhadoval na 100tisíc.. minus 20 za lak, minus 15 za motor, minus 20 za klempířinu, minus 15 za truhlařinu, desítku za dokupování chybějícíh věcí, nebo tak zničených že se nedají použít, 20tisíc za čalounické práce o chromu a pláštích raději ani neuvažovat a vychází mi reálná kupní cena zadarmo :). Osobně jsem viděl minora co měl výdřevu v původním stavu a podle všeho nebylo třeba do ní zásadního zásahu jen jednou v životě.. jinak vždycky to bylo na renovaci výdřevy v určitém rozsahu prací a tímpádem se za truhlařinu, klempířinu a lakýrničinu rozhodně nedalo ušetřit.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
los.o ZASL. MIN.
Založen: Bře 19, 2012 Příspěvky: 73 Bydliště: Hradec Králové
|
Zaslal: Pá Kvě 04, 2012 6:47 pm Předmět: Re: GO motoru |
|
Vrtání a honování válců v bloku do 80mm - 1200kč
Výroba pístů do 5ti ks složitější - 3814kč
Odlitek pístu 7200 univezrál - 946kč
čep pr.17x70 - 308kč
kr. píst pr. 71 sada na píst - 692 kč
Jinak je třeba rozlisovat kliku a zjistit, jak jsou na tom klikové čepy. Někdo to vůbec neřeší, někdo řeší jen ložiska. Ale ten tvrdokov co je na povrchu těch čepů, může být opotřebený - vznikají pak prasklinky a odlupuje se to. To nahrává mé otazce. Víte o nástrojáři, který umí brousit právě tyto čepy? Upnou se horizontálně jako kdyby do soustuhu. Podmínka je v celé ploše to vybrousit, tak aby nevznikal rádius (náběh). To mě dnes řek pán, co u něj mám na repasy kliku. Prej to moc lidí neumí.
Cena repase kliky se pohybuje podle stavu cca 8-10tis.
Takže ta cena je odpovídající....
dík za odpověď
ondřej
_________________ 0
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Martin ZASL. MIN.
Založen: Dub 17, 2012 Příspěvky: 331 Bydliště: Brno - venkov
|
Zaslal: Pá Kvě 04, 2012 9:19 pm Předmět: Re: GO motoru |
|
Nechci nikomu dělat reklamu, jen se podělit o vlastní dobrou zkušenost. GO motoru jsem svěřil p. Grigarovi z Horky nad Moravou. Excelentní poctivá práce a cena přiměřená -13k Kč/ komplet. Některé "renomované renovátorské dílny" zadávají motory právě jemu (aerovky, zetky atd. ) ... asi ví proč
_________________ Nashle na silnici ...
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Rancher ZASL. MIN.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Lubos ZASL. MIN.
|
Zaslal: St Led 02, 2013 5:51 pm Předmět: Re: GO motoru |
|
Dají se na ten motor sehnat ještě nějaké nové díly? Mám doma tři nekompletní motory, ale asi každý z nich bude zralý na celkovou opravu. Z jednoho z nich se někdo pokoušel vymlátit písty kladivem (neúspěšně), druhý je také zatuhlý a ke třetímu ani rozměrově odpovídající písty nemám.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Martin ZASL. MIN.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Martin ZASL. MIN.
|
Zaslal: St Led 02, 2013 7:48 pm Předmět: Re: GO motoru |
|
Lubos : |
Dají se na ten motor sehnat ještě nějaké nové díly? Mám doma tři nekompletní motory, ale asi každý z nich bude zralý na celkovou opravu. Z jednoho z nich se někdo pokoušel vymlátit písty kladivem (neúspěšně), druhý je také zatuhlý a ke třetímu ani rozměrově odpovídající písty nemám. |
je otázka co přesně potřebuješ. Písty, pístní kroužky (+výbrus) a GO klikovky Ti udělá např. pan Padalík v Šardicích nebo Ahra v HK nebo už zmiňovaný p.Grigar z OC. Dělají to i jiní, ale o výše jmenovaných vím, že už někdy dělali Minora a dá se očekávat uspokojivý výsledek ....
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Rancher ZASL. MIN.
|
Zaslal: St Led 02, 2013 8:12 pm Předmět: Re: GO motoru |
|
Prima informace!
Takže sháním odlitky pístů.
Ondřej tu psal : |
Vrtání a honování válců v bloku do 80mm - 1200kč
Výroba pístů do 5ti ks složitější - 3814kč
Odlitek pístu 7200 univezrál - 946kč
čep pr.17x70 - 308kč
kr. píst pr. 71 sada na píst - 692 kč
... |
Odkud se to za ty cca peníze shání a co to je Odlitek pístu 7200 univezrál
|
|
Návrat nahoru |
|
|
minorek ZASL. MIN.
|
Zaslal: St Led 02, 2013 11:39 pm Předmět: Re: GO motoru |
|
Před dvěma lety mi pan Michl doporučil firmu pana Nývlta z Červeného Kostelce viz. www.kovoobrabeni-vserob.cz/.
Má mnohé zkušenosti s GO klikovek všeho druhu a vyrábí a opravuje ozubená kola.
Abych pravdu řekl, zatím jsem ho nekontaktoval, ale p. Michl s ním měl dobré zkušenosti. V širokém okolí mě na tuto firmu odkazovalo již více lidí.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Lubos ZASL. MIN.
|
Zaslal: Čt Led 03, 2013 5:11 pm Předmět: Re: GO motoru |
|
Tady za Náchodem je taky jedna firma, ke které mám důvěru, kdysi měli i své stránky, teď jsem je nenašel: www.firmy.cz/detail/29...chova.html
Ani bych se nedivil, kdyby těch minořích motorů už také pár dělali, fungují tu od nepaměti. Až ta potřeba bude aktuálnější, tak se tam poptám.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
minorek ZASL. MIN.
|
Zaslal: Čt Led 03, 2013 11:37 pm Předmět: Re: GO motoru |
|
Lubos : |
Tady za Náchodem je taky jedna firma, ke které mám důvěru, kdysi měli i své stránky, teď jsem je nenašel: www.firmy.cz/detail/29...chova.html
Ani bych se nedivil, kdyby těch minořích motorů už také pár dělali, fungují tu od nepaměti. Až ta potřeba bude aktuálnější, tak se tam poptám. |
V brzké době plánuju cestu do Náchoda - Rubena a taky k panu Jansovi pro nějaký gumy. Mohl bych se tam tudíž stavit a vyzvědět co a jak...
Sice to asi nebudu potřebovat, ale co bych pro pány kolegy neudělal...
|
|
Návrat nahoru |
|
|
zaslapanyminor MINORISTA
|
Zaslal: Pá Led 25, 2013 6:19 pm Předmět: Re: GO motoru |
|
Rozebral jsem motor který chci generálkovat a zjistil že vrtání válců je 71,50mm. V obou příručkách nedoporučují víc než 4 výbrusy, tj. 71,00mm. Co s tím, nemáte někdo zkušenosti kolik výbrusů ve skutečnosti blok snese? Mám začít shánět jiný motor?
_________________ 0
|
|
Návrat nahoru |
|
|
minorek ZASL. MIN.
|
Zaslal: Pá Led 25, 2013 6:33 pm Předmět: Re: GO motoru |
|
zaslapanyminor : |
Rozebral jsem motor který chci generálkovat a zjistil že vrtání válců je 71,50mm. V obou příručkách nedoporučují víc než 4 výbrusy, tj. 71,00mm. Co s tím, nemáte někdo zkušenosti kolik výbrusů ve skutečnosti blok snese? Mám začít shánět jiný motor? |
Já mám doma úplně nový písty 72,5 mm. Taky mě to bylo divný, když se udává max 71 mm.
Řešil jsem to s "Aerominorem" a dozvěděl jsem se, že blok snese vrtání až do 76mm. Takové bylo na závodních Minorech.Samozřejmě, že stěna je pak výrazně zeslabená, ale ještě se stím nechá jezdit a snese to.
Nepředpokládám, že by si chtěl dělat závodní motor, takže to neřeš a udělej další výbrus tedy 71,75 mm nebo rovnou 72, podle toho jaký máš doma písty...
|
|
Návrat nahoru |
|
|
aerominor ZASL. MIN.
Založen: Bře 06, 2012 Příspěvky: 610 Bydliště: Horní Počaply
|
Zaslal: Pá Led 25, 2013 6:36 pm Předmět: Re: GO motoru |
|
dle pamětníků do 72 mm pro běžný provoz bez problémů, pro závodní verze na normálním bloku 76-77 mm. Jako důkaz připojuji plánek těsnění.
Popis: |
|
Velikost souboru: |
180.57 KB |
Čteno: |
661 krát |
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 1 hodinaJdi na stránku 1, 2, 3 Další
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Nemůžete připojovat soubory k tomuto fóru Můžete stahovat soubory z tohot fóra
| |