|
Forum › Hledám-Nabízím › H&N celé auto › Minor na prodej
Minor na prodejVíte, že někdo shání kupce na Minora nebo naopak sami sháníte a nestačí Vám jen inzerce?
Něco jako Chcete mě?...
Jdi na stránku Předchozí 1, 2, 3 ... , 13, 14, 15 Další
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
mesersmit ZASL. MIN.
|
Zaslal: Po Čvn 25, 2018 5:36 am Předmět: Re: Minor na prodej |
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Rancher ZASL. MIN.
|
Zaslal: Po Čvn 25, 2018 7:32 am Předmět: Re: Minor na prodej |
|
Dobrý postřeh!
Inu, Jawarobot se našim kolegou s tímto autem určitě nestane.
Vše již napsal Chong.
Ta cena je prostě z mimoiňských válek a ne z reality
_________________ Mám rád stará auta, staré zvyky a stará vína. Dělají mne mladým.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
vintalko ZASL. MIN.
Založen: Úno 26, 2013 Příspěvky: 494 Bydliště: Sučany Slovensko / Zlín Česko
|
Zaslal: Po Čvn 25, 2018 3:07 pm Předmět: Re: Minor na prodej |
|
Súhlasím s Chongom,
niektorí predajcovia sú s cenami úplne mimo reality...
_________________ Nie som odborník na autá, rád sa nechám poučiť.
Som rýchly a vytrvalý - rýchlo sa unavím a dlho mi to vydrží.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Rancher ZASL. MIN.
|
Zaslal: Út Čvc 30, 2019 7:59 am Předmět: Re: Minor na prodej |
|
www.sbazar.cz/zahrada....nor-2-1949
Bavil jsem se s pánem, zdá se, že to není uplný laik. Ta cena vypadá dost vysoce, ale bylo mi sděleno, že dřevo je OK, stejně tak podlahy a olezlé jsou dveře dole a část lemů.
Jinými slovy pokud se někomu podaří se dostat pod stovku, nemusí to být špatná koupě nadějného Minora...
Jsou k tomu dva motory (ten origo je rozhozenej) a nějaký originál ND... budík, nárazník a dokonce i rakouské papíry na dovoz.
_________________ Mám rád stará auta, staré zvyky a stará vína. Dělají mne mladým.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Chong ZASL. MIN.
|
Zaslal: Ne Srp 11, 2019 7:39 am Předmět: Re: Minor na prodej |
|
Ranchere, dyk už jsi starej mazák na pohádky... s tím zdravým dřevem mi to přijde jako by mi někdo nabízel dort a řekl "šlehačka a poleva je plná plísně, ale uvnitř je úžasně čerstvý piškot" Co je to potom za půlkulatou vzpěru v otevřeném kufru? Mě to připomíná bajpas výdřevy co drží panty kufru a zadní okno pohromadě.. to mimochodem chybí... Proč tam chybí podoknové plato? Moc bych za to nedal že v té partii bude dřevo "velmi zdravé". Mě tedy v inzerátu pobavil i komentář že je na něm minimum koroze... a doprdele na co koukám po celém autě, když ne na korozi ! ? A jakto, že když je bez koroze, jaktože nemá kus původní podlahy interieru? Ten chlap je podle mě jen nestoudnej lhář a nebo prostě jen svým tvrzením věří, to však nic nemění na faktu že je to lež Fakt si myslíte že to auto má cenu 115tisíc? Rakouské papíry byly poměrně nedávno k mání za pár desítek tisíc, takže papíry cenu až tak nemůžou šponovat. Jaká je asi šance koupit oba nárazníky (přední připomíná nárrazník z 1102 tudora) ? Pozitivní je že u zadního okénka má hozenej náhradní gril...
|
|
Návrat nahoru |
|
|
mesersmit ZASL. MIN.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Chong ZASL. MIN.
|
Zaslal: Út Srp 13, 2019 6:59 am Předmět: Re: Minor na prodej |
|
Mesersmite, to jo, tak to mě pobavilo. Něco jako když už jsem jako malej obdivoval na Matějský pouti výkřiky "poslední představení, neváhejte!". Jako nelhali, protože v tu chvíli bylo skutečně poslední, protože jak říká můj kamarád "dám poslední pivo a jdu domů". Nikdy nelhal, jenže nikdy neřekl jestli je to před ním zrovna to poslední . Jinak k tomu inzerátu.. nemyslím že má něco společného s rakouskem. Přijde mi krajně nepravděpodobné že by se v rakousku potkal škoda tudor (nárazník) s Minorem. To by tam byl asi z nějakého více západního vozu pravděpodobněji. Spíš mi vždycky přijde úsměvný, že když se na internetu podaří prodat za ránu nějaký auto (naposledy tady kolega za cca 150tisíc), tak se během chvilky najde nějakej strejc z venkova, kterýmu ten vrak blokuje chlívek po koze uz 40let a řekne "koukni mámo, ti pitomci dali za to samý co mi hnije v chlívku 150tisíc, no to naše nemá papíry, tak jim to pitomcům prodáme se slevou za 115tisíc a ještě se uvolní místo v chlívě". Dneska už po minorech nejezdím, ale ještě nedávno jsem jezdil. Vždycky jsem se majielů vyptával abych si udělal představu co znají.. většinou vědí prd, ale vždycky rozhodně vědí že to je cenné a hodně drahé... některé perly odpovědí by se daly tesat do kamene. Vzpomínám na pár "tenhle Minor nemá výdřevu, protože to byl z poslední serie, která už výdřevu neměla" (Praha, Kbely - to auto tu u někoho skončilo), "ty světla nejsou vyřezaný, to se takhle na posledních minorech dělalo". Těžko se pak vyjednává rozumná cena nálezového stavu, když většinou je v tom stavu minor drahej i zadarmo .
|
|
Návrat nahoru |
|
|
mesersmit ZASL. MIN.
|
Zaslal: St Srp 14, 2019 11:33 am Předmět: Re: Minor na prodej |
|
Podle mě je možné že ten někdo měl na plánu toho Minora opravit z toho bych usuzoval náhradní rošt- masku a dovedl bych si i představit TP zakoupený na inzerát i když třeba nepřevoditelný. Podle mě koroze je na tom autě téměř všude jako u jakéhokoli Minora v nálezovém stavu. A moje domněnka o ceně je na internetu inzerovaný Minor STW za 155 tisíc Kč. Můj názor je že na Slovensku jsou Minory za lepší cenu.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
vintalko ZASL. MIN.
Založen: Úno 26, 2013 Příspěvky: 494 Bydliště: Sučany Slovensko / Zlín Česko
|
Zaslal: Ne Srp 25, 2019 8:40 pm Předmět: Re: Minor na prodej |
|
K tej cene minorov na Slovensku -
viem o jednom - je to polámany vrak, ale komplet kus za 31 000 Kč (1 200€).
Nik ho nekúpil, pokiaľ viem.
Ďalší nepolámaný kus bol na predaj za 65 000 Kč (2 500€) ale nikdo ho nechcel,
tak sa predal za 26 000 Kč (999€).
Tretí je komplet vrak so zadretým motorom, za 26 000 Kč (1 000€).
Podľa mňa či človek kúpi komplet hrdzavý vrak, alebo čiastočne hrdzavý minor, vo výsledku do oboch investuje rovnako.
Reálna cena za kus minora - v štádiu renovácie schopný vrak je 26 000 Kč (1 000€).
No neviem o tom, že by bol na Slovensku na predaj minor s papiermi.
Takže tu ceny pre ČR.
Ak je pojazdný kompletný prípadne s papiermi, cena rastie niekde medzi 80 000 Kč až do 137 000 Kč - viď auto LuckyToma.
Preto je podľa mňa cena kombíka na sBazari 155 000 Kč alebo toho tudora 115 000 Kč úplne mimo reality..
_________________ Nie som odborník na autá, rád sa nechám poučiť.
Som rýchly a vytrvalý - rýchlo sa unavím a dlho mi to vydrží.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Chong ZASL. MIN.
|
Zaslal: Út Srp 27, 2019 6:44 am Předmět: Re: Minor na prodej |
|
Podle mě, v současné době nemůžou mít "bílé papíry" na cenu až tak závažný dopad. Naopak, s ohledem na současné nastavení veteránských dokladů je vlastnictví bílých docela riziko. Protože na krku máme omezování vjezdu do měst vozidlům co neplní nějaké to "EURO" a nepřekvapilo by mě že pokud by padla výjimka, tak na zelené značky. Na STK se neustále přitahují šrouby co se týká možnosti úspěšně projít a dnes už razítko veteránské technické platí také dva roky. Tedy auto na bílých je dosti riziko, na druhou stranu na zelené je možné je dát kdykoli. Odhadem jejich cena je někde mezi 6.000 až 10.000kč. A jak píše Vintalko, realita je taková, že pokud chcete poctivě renovovat auto do použitelného stavu, je jedno jestli je to stav auta 90% nebo vrak. Nakonec to vyjde víceméně stejně. Potíž minora je v tom, že má výdřevu a ta je vždy na výměnu. Nejde totiž ano o dřevo jako takové, ikdyby bylo super, ale o veškeré spoje, které za leta pozbyly tuhost (vlhkostí, vyschnutím, cyklickyým namáháním provozem atd.). S oblibou v legraci kontruji když u inzerátu někdo např. napíše že má 80% zdravou výdřevu "dřevo super, ale bez čepů" . Když vezmete reálnou tržní hodnotu 1A stavu minora, odečtete cenu veškerého materiálu, truhláře, klempíře, lakýrníka, strojaře, motoráře, zámečníka, čalouníka a ceny všech chybějících dokupovaných tretek, kolik zbývá na pořízení "předrenovačního minora"? Ale počítejte poctivě, tedy pokud si něco děláte sami, kvantifikujte cenu své práce, jako byste se tím živili. Ano, zadarmo je drahej a proto se opravdu nebojte poslat (s prominutím) židokupce do prdele, idkyž vám to trhá srdce... Slováci mají oproti nám, jak tu čtu, docela reálné ceny
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Rancher ZASL. MIN.
|
Zaslal: Út Srp 27, 2019 2:59 pm Předmět: Re: Minor na prodej |
|
Tesatelná slova
BTW ad STK: Např. u Spartaka se nemůžu dostat na emise ani kdybych se pos ...esouval
Naštěstí klubová testace je na ně odpustek. Právě ji řeším.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
mesersmit ZASL. MIN.
|
Zaslal: Út Srp 27, 2019 4:04 pm Předmět: Re: Minor na prodej |
|
Kdysi jsem měl auto Trabant který jsem získal za Jawa 550 bez TP. No a na emisích mi sdělili ani to zde nestartujte a emise mi dali. Jinak jsem mluvil ohledně testace v Brně a je zde prý s tím problém všeobecně.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Archivar Site Admin
|
Zaslal: Ne Led 12, 2020 9:15 am Předmět: Re: Minor na prodej |
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Archivar Site Admin
|
Zaslal: Ne Led 12, 2020 9:26 am Předmět: Re: Minor na prodej |
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|
mesersmit ZASL. MIN.
|
Zaslal: Po Pro 21, 2020 1:21 pm Předmět: Re: Minor na prodej |
|
Dobrý den byl by na prodej Minor již nestíhám časově ani logisticky, byly by to vlastně dva Minory jeden vcelku a jeden rozebraný.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Nemůžete připojovat soubory k tomuto fóru Nemůžete stahovat soubory z tohot fóra
| |