|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Tonda MINORISTA
Offline Joined: Oct 31, 2017 Posts: 24 Location: Zlín
|
Posted: Wed Feb 14, 2018 5:06 pm Post subject: Gufero klikové hřídele |
|
Ahojte,
řeším problém sehnání simeringu na klikovku. Je v kovovém plášti a není nikde k sehnání. Mohlo by se tam dát i obyčejné gufero, ale problém je s rozměrem 41x58x9. Není nikde k sehnání. Přikládám fotku z katalogu ND (díl č.34) + foto simeringu.
Hodila by se mi nějaká rada, jestli se to dá někde sehnat nebo co stím =)
Děkuji za každou radu a pomoc.
Description: |
|
Filesize: |
240.65 KB |
Viewed: |
311 Time(s) |
|
|
151.22 KB |
345 Time(s) |
|
|
247.32 KB |
475 Time(s) |
|
|
|
Back to top |
|
|
aerominor ZASL. MIN.
Offline Joined: Mar 06, 2012 Posts: 610 Location: Horní Počaply
|
Posted: Wed Feb 14, 2018 6:20 pm Post subject: Re: Gufero klikové hřídele |
|
v některých katalozích je i 41x58x10, cč je to samé na koupi jako to x9.
Zkusím se zítra optat u kamaráda, který ma specializovaný krám na ložiska a gufera co by doporučoval. Nejbližší je běžně dostupné 40x58x10 což by dle mého mělo fungovat. Uvidíme co na to odborník.
|
|
Back to top |
|
|
Chong ZASL. MIN.
Offline Joined: Mar 08, 2012 Posts: 469
|
Posted: Thu Feb 15, 2018 7:57 am Post subject: Re: Gufero klikové hřídele |
|
Ahoj, nějak bych to nekomplikoval, změř jak je hluboká díra, počítám že tam bude rezerva a sežeň nejbližší širší, nebo užší rozměr gufera. Pochopitelně průměry musí sedět...
|
|
Back to top |
|
|
aerominor ZASL. MIN.
|
Posted: Thu Feb 15, 2018 6:11 pm Post subject: Re: Gufero klikové hřídele |
|
aerominor wrote: |
v některých katalozích je i 41x58x10, cč je to samé na koupi jako to x9.
Zkusím se zítra optat u kamaráda, který ma specializovaný krám na ložiska a gufera co by doporučoval. Nejbližší je běžně dostupné 40x58x10 což by dle mého mělo fungovat. Uvidíme co na to odborník. |
Tak potvrzuji svůj předpoklad, 41 není dostupné po konzultaci ve spec. prodejně použít 40x58x10
|
|
Back to top |
|
|
Tonda MINORISTA
|
Posted: Fri Feb 16, 2018 7:52 am Post subject: Re: Gufero klikové hřídele |
|
Děkuji za rady. Ještě by se mi dnes měli ozvat ze dvou prodejen, jestli seženou aspoň 41x58x10 (dříve ho prodávali) . Pokud ne, dám tam 40x58x10.
|
|
Back to top |
|
|
Chong ZASL. MIN.
|
Posted: Fri Feb 16, 2018 8:36 am Post subject: Re: Gufero klikové hřídele |
|
Tondo a jakej průměr má vlastně konkrétně hřídel Tvého motoru? Od toho se pochopitelně odvíjí rozměr gufera. Na 40průměr patří 40ka gufero, ovšem pokud máš 41 průměr, pak na to asi 40ku gufero nenavlíkneš... Já už si nepamatuju co jsme dávali za gufero (cca lehce přes měsíc nazpět), ale nemám pocit že by to byl nějakej atyp... V katalozích můžou být i blbosti, takže změř hřídel, díru a hloubku a to jsou rozměry gufera... podle mě není na škodu dát dvoubřité, spíše tedy aby se možná část hřídele co by mohla chytit lišku o 2mm zkrátí.. ale fakt nutný to není.
|
|
Back to top |
|
|
Tonda MINORISTA
|
Posted: Fri Feb 16, 2018 12:12 pm Post subject: Re: Gufero klikové hřídele |
|
Hřídel má 41... koupil jsem zatim 40 gufero tak uvidime o vikendu. Dostat ho tam dostanu, ale mám strach aby to nebylo moc těsné a zezačalo se to pak zahřívat.
|
|
Back to top |
|
|
cezeta ZASL. MIN.
Offline Joined: Mar 09, 2012 Posts: 108 Location: PRG
|
Posted: Fri Feb 16, 2018 1:28 pm Post subject: Re: Gufero klikové hřídele |
|
Tak to je asi chyba někde v katalogu ND.
Jestliže je na výstupu ložisko 6306 tak je průměr hřídele 30mm.
To je na hřídel nasunutý za ložisko nějaký pouzdro po kterým běží gufero? To by se dalo upravit. Případně vyhodit a dát gufero průměru 30mm.
Už si to nepamatuju a v práci nemám jak zjistit co jsme s motorem dělali.
_________________ 0
|
|
Back to top |
|
|
Tonda MINORISTA
|
Posted: Fri Feb 16, 2018 2:20 pm Post subject: Re: Gufero klikové hřídele |
|
V katalogu ND je zadní klikový čep na kterém jak to ložisko tak i to gufero. O víkendu nafotím a pošlu jak to tam je. Přikládám fotku čerstvě vyhozené klikovky. Další foto s rozměrama o víkendu.
|
239.05 KB |
320 Time(s) |
|
|
|
Back to top |
|
|
Chong ZASL. MIN.
|
Posted: Fri Feb 16, 2018 7:37 pm Post subject: Re: Gufero klikové hřídele |
|
na spojkovém čepu klikovky patří k sestavě i ocelový kroužek, opírající se o vnitřní kroužek ložiska. Je takovou redukcí pro gufero aby nemuselo mít břit až na hřídel a zároveň pomáhá ložisku se udržet na hřídeli, protože není vůči hřídeli axiálně nijak zajištěno, pouze přesahem vůči hřídeli. Pozor tenhle kroužek ale není rozpěrkou pro setrvák. Tam musí zůstat mezera. Než se trápit se sháněním nestandardního gufera, raději ten kroužek nechat vyrobit nový s průměrem aby se k tomu dalo dát běžné gufero.
|
|
Back to top |
|
|
Tonda MINORISTA
|
Posted: Mon Feb 26, 2018 10:33 am Post subject: Re: Gufero klikové hřídele |
|
Chong wrote: |
na spojkovém čepu klikovky patří k sestavě i ocelový kroužek, opírající se o vnitřní kroužek ložiska. Je takovou redukcí pro gufero aby nemuselo mít břit až na hřídel a zároveň pomáhá ložisku se udržet na hřídeli, protože není vůči hřídeli axiálně nijak zajištěno, pouze přesahem vůči hřídeli. Pozor tenhle kroužek ale není rozpěrkou pro setrvák. Tam musí zůstat mezera. Než se trápit se sháněním nestandardního gufera, raději ten kroužek nechat vyrobit nový s průměrem aby se k tomu dalo dát běžné gufero. |
Je to tak jak pravíš! Ale dobrá věc se podařila a gufero bez větších problémů pasuje do všech děr. Takže skládáme dohromady a do 14 dní by mohlo být hotovo.
|
247.87 KB |
393 Time(s) |
|
|
214.35 KB |
343 Time(s) |
|
|
|
Back to top |
|
|
kondor minorista
Offline Joined: May 06, 2021 Posts: 4 Location: Velké Bílovice
|
Posted: Sun Oct 17, 2021 9:43 am Post subject: Re: Gufero klikové hřídele |
|
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat jestli je nutné toto gufero 41x58x9 za každou cenu měnit. Stalo se mi, že jsem měl kliku na seřízení vyvážení prostě celkovou opravu u pana Padalíka ze Šardic. Kliku jsem přivezl domu a zjistil, že ložisko bylo vyměněno, ale gufero v plechovem pouzdru ne. Nevím jestli to renomovaná firma vyhodnotila jako dobré nebo se nechtěli zabívat schaněním nového. V kažem případě než motor složím chtěl bych se ujistit jak to vlastně je. Předem děkuji za odezvu.
_________________ 0
|
|
Back to top |
|
|
aerominor ZASL. MIN.
|
Posted: Sun Oct 17, 2021 4:34 pm Post subject: Re: Gufero klikové hřídele |
|
Vřele doporučuji vyměnit. Za případné problémy s přisáváním vzduchu do klikové skříně repasovaného motoru to opravdu nestojí.
|
|
Back to top |
|
|
|