|
Community Forums › Technika › Motor a převodovka › Poraďte - Motor
Poraďte - Motor... k tomu volant a oba jeho konce
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
miva MINORISTA
Offline Joined: Sep 24, 2018 Posts: 14 Location: Praha 4
|
Posted: Mon May 20, 2019 11:02 am Post subject: Poraďte - Motor |
|
pánové, případně dámy, prosím o radu nebo názor. Po uvedení Minora do chodu ( cca před 4 roky provedena oprava motoru né generálka, ale větší oprava) mi loni motor docela pěkně chodil, nijak jsem motor nehonil, ale celkově jsem byl spokojen. Minulý týden jsem připravil Minora na testaci ( byť mám RZ) a motor nešel do obrátek, jasně trysky, vyčištěno, nový benzín atd. Nicméně mi teď minorek nejede na plný výkon ( ač motor je již ohřátý) , a situace se zlepší, když dám během jízdy sytič. Po zasunutí sytiče zpět se pomalu upraví chod na původní menší výkon. Nevíte, kde by mohla být chyba? Karburátor Solex.
A ještě jeden dotaz : přidáváte do benzínu krom oleje i aditivum nahrazující olovo? Děkuji
_________________ 0
|
|
Back to top |
|
|
Rancher ZASL. MIN.
Offline Joined: Jan 28, 2012 Posts: 2589 Location: Brno
|
Posted: Mon May 20, 2019 11:18 am Post subject: Re: Poraďte - Motor |
|
Za dámy nemohu mluvit , ale aditivum do benzinu se dává jen kvůli "mazání" ventilů u čtyřtaktů, takže u dvoutaktů určitě ničemu neprospěje.
Jako teoretik jsem si jako na možnou příčinu vzpomněl na léta mopedová a zakarbonovaný výfuck... he?
_________________ Mám rád stará auta, staré zvyky a stará vína. Dělají mne mladým.
|
|
Back to top |
|
|
miva MINORISTA
|
Posted: Mon May 20, 2019 12:46 pm Post subject: Re: Poraďte - Motor |
|
výfuk mám OK, jako nový
_________________ 0
|
|
Back to top |
|
|
JaraII ZASL. MIN.
Offline Joined: Feb 28, 2015 Posts: 746 Location: Brno-Husovice
|
Posted: Mon May 20, 2019 2:00 pm Post subject: Re: Poraďte - Motor |
|
No takhle z patra to je těžký
Možností je spousta, posunul se předstih, ucpaný zkarbonizovaný výfuk, zkusit přetryskovat ale když to předtím jelo tak nevím. No jak to popisuješ připadne mi to jako chudá směs nebo špatný přívod paliva.
Co se týče benzínu tak do dvoutaktů se přidává jen aditivum kvůli mazání, ale bacha na to ty nové benzíny po delší odstávce dělají takovou želatinu a ucpávají karburátor takže já když odstavuji dvoutakta tak vypustím benzín a profouknu karburátor. Ten bezolovnatý benzín ve spojení s aditivem po delší době dělá takovej hlen a špatně se to čistí a pak se musí vše rozebrat a vyčistit.
|
|
Back to top |
|
|
Chong ZASL. MIN.
Offline Joined: Mar 08, 2012 Posts: 469
|
Posted: Mon May 20, 2019 7:01 pm Post subject: Re: Poraďte - Motor |
|
kohout... jak pouští? Čezetovi sežral letošní zimu mosazný sítko benzín v pionýrovi.. tak proč ne v minoru...
|
|
Back to top |
|
|
Martin ZASL. MIN.
Offline Joined: Apr 17, 2012 Posts: 331 Location: Brno - venkov
|
Posted: Mon May 20, 2019 8:16 pm Post subject: Re: Poraďte - Motor |
|
@miva -těžko diagnostikovat na dálku, ale podle toho co píšeš bych tipoval chudá směs - falešnej vzduch
@JaraII - "bezolovnatý benzín ve spojení s aditivem po delší době dělá takovej hlen" - moje zkušenost je, že to není aditivem a bezol. benzínem, ale nekvalitním palivem s vysokým podílem biosložky. Už několk let dávám vo všech 2T i 4T strojů vervu 100 od Benziny a no problem ... předtím jsem v garáži řešil hlen každé jaro
něko k tématu je tu
_________________ Nashle na silnici ...
|
|
Back to top |
|
|
miva MINORISTA
|
Posted: Tue Jun 04, 2019 6:17 am Post subject: Re: Poraďte - Motor |
|
Jen pár poznámek k mému dotazu. Nakonec se na mě usmálo štěstí v podobě kouzelného dědečka. Ve nedaleké vesnici, než mám auto uložené, se zjevil pán, který kdysi Minora měl ( resp. jeho otec). Oba byli automechanici a tak si ode mě Minora odvezl ( resp část jsem odjel na laně ) a začal opravovat. Nebylo toho málo co vše na tom udělal, ale minorek teď vrčí úplně jinak, i když ho ještě nemám zpět, už se to blíží. Doporučil mi sehnat si karburátor Jikov, že prý to s ním jezdilo podstatně lépe. Tak sháním.
Ti kdo radili vyčistit karburátor, přetryskovat - měli pravdu, chudá směs snad též, a ti co doporučovali Vervu měli pravdu stopro. A ač jsem byl zastáncem M2T, poradil mi se s ním rozloučit. Prý má nejlepší zkušenosti s dvoutaktním Castrolem ( Castrol Power 2T ) Nikomu to nevnucuji, ale jen sděluji jeho zkušenosti. Ostatní Vám rád sdělím, až budu mít další info, nicméně všem děkuji. MV
_________________ 0
|
|
Back to top |
|
|
miva MINORISTA
|
Posted: Thu Aug 29, 2019 12:35 pm Post subject: Re: Poraďte - Motor |
|
Dodatek k mému karburátoru. Mám zpět SOlex ( tímto děkuji rancherovi za zapůjčení Jikov) karburátor jsem svěřil starému pánovi v okolí Prahy, který karburátor, vyčistil, utěsnil, dal nový přívodní šroub paliva, a hlavně prý zvednul hladinu v karburátoru. Výsledek se dostavil, konečně normální jízda, bez použití sytiče při přeřazení a tah motoru i do kopce.
Všem, kteří mi radili děkuji, každý měl svou pravdu a výsledek ... Děkuji
_________________ 0
|
|
Back to top |
|
|
|
All times are GMT + 1 Hour
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
| |