|
Community Forums › Technika › Karoserie › Závesy dverí
Závesy dveríVše o plechu, dřevě, zasklení, atd.
Go to page Previous 1, 2
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Rancher ZASL. MIN.
Offline Joined: Jan 28, 2012 Posts: 2589 Location: Brno
|
Posted: Tue Jan 16, 2018 6:17 am Post subject: Re: vychytávka - obmedzovač otvárania dverí |
|
Chong wrote: |
Čezeto, já ti to říkal... má to znaky sekty... ať si pindáš co si pindáš, nikdo tvého slova ani básně neposlouchá Tedy snad jen ve Vinttalkovi jsi zasel lehkou pochybnost.... |
Takže pánové, odteďka se na Cezetovy komentáře, které ukončí slůvkem howgh, píše pouze něco jako:
Ó, jak jasnozřivé!
A je to jasné! Proč nás to dávno nenapadlo!
Hle pravda ve vší nahotě!
...apod.
Přece nebudeme v tomto diskusním fóru za sektu!
Rancherova glosa wrote: |
Podle mne je obsah této větve naprosto poučný, zaznělo v ní po Vintalkově dotazu vše potřebné i pro druhé. A to je účelem diskuse. Jinými slovy, více podobných dotazů, které vyústí v další poznatky!
Kdyby tu padaly jenom postuláty, tak to není diskuse, ale manuál.
Pampuch naděl, kdyby tady byl, ale nikdo ho nechce napsat. Teprve podobné dotazy občas probudí i spící agenty-praktiky, aby se vymáčkli k tématu. |
_________________ Mám rád stará auta, staré zvyky a stará vína. Dělají mne mladým.
|
|
Back to top |
|
|
JaraII ZASL. MIN.
Offline Joined: Feb 28, 2015 Posts: 746 Location: Brno-Husovice
|
Posted: Tue Jan 16, 2018 7:48 am Post subject: Re: vychytávka - obmedzovač otvárania dverí |
|
Máš pravdu Vladimíre.
I já si myslel že to tak je a nějak jsem to neřešil dokonce jsem sehnal kus koženého řemene abych po čase vyměnil ten kousek sešlé kůže za novější. Ani jsem to neřešil proč ty dveře naráží do zadního blatníku, prostě stím popruhem to vypadalo logické. A tím chci poděkovat Čezetovi že přispěl svojí troškou do mlýna a osvětlil jak to vlastně je a zasel pochybnosti do mé mysli.
|
|
Back to top |
|
|
cezeta ZASL. MIN.
Offline Joined: Mar 09, 2012 Posts: 108 Location: PRG
|
Posted: Tue Jan 16, 2018 3:16 pm Post subject: Re: vychytávka - obmedzovač otvárania dverí |
|
To howgh, bylo to myšleno tak, že jsem vyčerpal veškeré své znalosti a nemám víc co k tématu napsat.
Oslavný texty pošli v kopii i do e-mailu. Odsuzující texty na lampárnu Wilsovona nádraží.
Protože jsem dveře opravoval, tak jsem věděl že ty panty jsou už s dorazama.
Panty jsem měl taky vymačkaný, tak jsem na dosedací plochy navařoval plech, aby dveře nešly do boku auta.
Dávat takovou věc na renovovaný auto je podle mě chyba. To už bych tam mohl nechat světla z Tatry, blinkry z 1202, .....
Je to samozřejmě každýho věc, jak si svoje auto udělá, jen jsem se snažil dát dostatek informací pro rozhodování.
Omezovač pomocí popruhu je možnej u STW, kde jsou panty jak od chlívku a nemaj omezení. Třeba to ale nevadí, protože osa pantu je vysunutá mimo auto.
Nevim jak to tam je, až budu rozebírat zjistim možná víc. Nebo prohlídnout dobový fotky, jestli tam něco takovýho bylo.
_________________ 0
|
|
Back to top |
|
|
Rancher ZASL. MIN.
|
Posted: Tue Jan 16, 2018 4:10 pm Post subject: Re: vychytávka - obmedzovač otvárania dverí |
|
Milane, Tvoje ingerence do problému byla naprosto odborná a maximálně užitečná, jak už napsal Jarek
Já jsem spíš ironicky reagoval na Toma, který má rád přímý tah na bránu bez parádiček
Tj. vznese se dotaz, někde uplně mimo se lidi poraděj a pak sem dají tu jedinou správnou odpověď. Pokusím se na nějakém severokorejském webu najít příklad takové diskuse
No a protože řeším STW, kde řemen byl aplikován výše popsaným způsobem, napsal jsem, že ten Vintalkův řemen již byl vynalezen.
Ostatně na jiných předválech je to vcelku norma.
Co se týče kroucení sloupku, je to vzhledem k profilu vs páka dveří dost předpokládané, ale ten řemen je upevněnej na druhý straně, šrouby na střih, nikoliv na vyvrácení jak u pantu, tak se nedivím, že to tam praktici dávali i na tudorech.
Description: |
|
Filesize: |
98.47 KB |
Viewed: |
251 Time(s) |
|
|
87.54 KB |
271 Time(s) |
|
_________________ Mám rád stará auta, staré zvyky a stará vína. Dělají mne mladým.
|
|
Back to top |
|
|
Rancher ZASL. MIN.
|
Posted: Tue Jan 16, 2018 8:13 pm Post subject: Re: vychytávka - obmedzovač otvárania dverí |
|
I STW může mít zarážku v pantu.
Ale jsou i jiné, bez ní.
|
58.6 KB |
232 Time(s) |
|
|
22.74 KB |
222 Time(s) |
|
|
|
Back to top |
|
|
Rancher ZASL. MIN.
|
Posted: Tue Jan 16, 2018 8:35 pm Post subject: Re: Závesy dverí |
|
No a na Čmeldovi je ještě jeden typ
|
109.28 KB |
236 Time(s) |
|
Last edited by Rancher on Wed Jan 17, 2018 8:03 am; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
|
Rancher ZASL. MIN.
|
Posted: Tue Jan 16, 2018 9:44 pm Post subject: Re: Závesy dverí |
|
Jen na margo pantů na tudory, shora zobrazený obnažený pant je z rekonstruovaného auta, které někdo ošidil.
Všimnul jsem si toho dodatečně. Spolu s Cezetou jsme zjistili, že má panty zjevně připevněné jen vruty, zatímco správně to má být šrouby do přišroubovaných matic. Právě snímek od Cezety.
není vidět konce šroubů!!!
|
64.44 KB |
253 Time(s) |
|
|
52.5 KB |
249 Time(s) |
|
|
|
Back to top |
|
|
vintalko ZASL. MIN.
Offline Joined: Feb 26, 2013 Posts: 494 Location: Sučany Slovensko / Zlín Česko
|
Posted: Sat Jan 20, 2018 5:08 pm Post subject: Re: Závesy dverí |
|
A aby som nezabudou , ďakujem za informácie
_________________ Nie som odborník na autá, rád sa nechám poučiť.
Som rýchly a vytrvalý - rýchlo sa unavím a dlho mi to vydrží.
|
|
Back to top |
|
|
|
All times are GMT + 1 HourGo to page Previous 1, 2
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
| |