|
Community Forums › Technika › Karoserie › Zasklení
ZaskleníVše o plechu, dřevě, zasklení, atd.
Go to page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Rancher ZASL. MIN.
Offline Joined: Jan 28, 2012 Posts: 2589 Location: Brno
|
Posted: Mon Sep 05, 2016 8:09 pm Post subject: Re: Zasklení |
|
Taxem dnes mluvil náhodou s p. Holasem a on tam údajně má lišty z 1203. Když jsem se na ně podíval do katalogu, tak se tomu dá věřit. Teď jen zjistit, kde je sehnat.
Jinak ten profil T a nebo tvar houby tam musí byt vždy. Takžt guma musí být na 46-47 jiná.
V každém případě ten jinej plech na 46-47 je další kamínek do mozaiky.
Description: |
|
Filesize: |
77.25 KB |
Viewed: |
142 Time(s) |
|
|
|
Back to top |
|
|
JaraII ZASL. MIN.
Offline Joined: Feb 28, 2015 Posts: 746 Location: Brno-Husovice
|
Posted: Tue Sep 06, 2016 6:40 am Post subject: Re: Zasklení |
|
Tak to musím prověřit, sice mám 47 ale kdoví jaké dveře tam kdo dal.
|
|
Back to top |
|
|
Rancher ZASL. MIN.
|
Posted: Tue Sep 06, 2016 6:43 am Post subject: Re: Zasklení |
|
BTW: Koukl jsem se na to Pavlovo 46kový dilemno a abych jen nekonstatoval, že ta guma takhle nemůže být ...
a abych taky reagoval na poznámku, kterou utrousil na Skype a to
aerominor wrote: |
ale na vnější straně dveří, v oblasti "pod gumou" jsou do dveří vyrobeny čtaři dírky o růměru cca 1mm v pravidelných odstupech. |
Uvědomil jsem si, že Spartak má vlastně to samý a dovolím si sem pohodit moji představu.
Pokud to z výkresu nevyplývá, tak ta běžná guma je tam připevněna plechovou lištou, které má v sobě takový sponky ...
Protože tenhle profil stírací lišty je snadno dostupný, jde jen o vyrobení plechové sponkové lišty.
Jenomže u Spartaka jsou ty dírky tak 4mm... tady by to bylo spíše na nějakou lišty s drátěnými sponkami. Tj dvojice drátků heftlá k plechu a nebo dokonce teknkej šroubek?...
Ty drátky se buď ohnou vzadu, zespodu se tam člověk dostane a nebo mají vlastní pružnost a jen se nasadí (jak je to na obrázku). V každém pádě se běžný profil nebude shrnovat, protože tam bude napevno.
Bohužel, i kdyby se podařilo do dveří 48 a vejš udělat ty čtyři dírky, tak si myslím, že i tech 13,5 mm by na takovou lištu bylo málo.
Nebo ne? S těmi drátky by to asi šlo.
|
17.84 KB |
138 Time(s) |
|
_________________ Mám rád stará auta, staré zvyky a stará vína. Dělají mne mladým.
|
|
Back to top |
|
|
aerominor ZASL. MIN.
Offline Joined: Mar 06, 2012 Posts: 610 Location: Horní Počaply
|
Posted: Tue Sep 06, 2016 7:37 am Post subject: Re: Zasklení |
|
Nakreslils si to moc pěkně, problém je s umístěním dírek, což jsem asi ne zcela jasně popsal. Foto napoví.
|
152.49 KB |
143 Time(s) |
|
|
|
Back to top |
|
|
Rancher ZASL. MIN.
|
Posted: Tue Sep 06, 2016 8:03 am Post subject: Re: Zasklení |
|
No tak to je ta... ta ... jÓ! To je JINÁ.
Dírky jsou to pěkné, jeden by se mohl domýšlet nějaké lišty schované pod gumou, ana tu gumu nějak drží ...
Ale vzhledem k tomu, že mi to nepřipomíná žádné známé řešení, nechám to koňovi, neb má větší hlavu.
Pantofli poznávám, to jo!
Můj názor je, že to je dodo. Někdo prostě přes podložky (možní lištičku) připevnit sehnaný T profil, aby mu nezalejzal. Když sehnal chromovaný, nebo líp nerezový, či hliníkový, šroubky za tvrdý Sparty, bylo to i dlouho hezký.
Je to neautomobilové, spíše kutilské!
_________________ Mám rád stará auta, staré zvyky a stará vína. Dělají mne mladým.
|
|
Back to top |
|
|
Chong ZASL. MIN.
Offline Joined: Mar 08, 2012 Posts: 469
|
Posted: Tue Sep 06, 2016 8:51 am Post subject: Re: Zasklení |
|
možná by do toho skrytého plechu lišty šlo nadělat dirky nějakými šikovnými děrovacími kleštěmi... neb sichrování plechovou lištou a sponkami se mi zamlouvá... Zvrchu jak výše na obrázku bych se nepřikláněl...
Rancher na to wrote: |
Abych pravdu řekl, už když jsem si to vymejšlel a kreslil, tak jsem si říkal totéž.
Jestli neklapne ta guma z Felicie nebo 1203jky, zařídím se tak. Akorát ty dírky budou trošku problém...
Dírkovačky nemám, ale možná to půjde vrtnout. |
|
|
Back to top |
|
|
minorek ZASL. MIN.
Offline Joined: Apr 01, 2012 Posts: 628
|
Posted: Tue Sep 06, 2016 7:48 pm Post subject: Re: Zasklení |
|
Z vrchu připevněná lišta je zřejmě samo-domo. Mám tu jedny dveře evidentně z roku 47 protože mají ještě plechový kryt okna uvnitř dveří. Dírky z vrchu jak ukazuje pavlovo foto NEMAJÍ.
Dveře nejsou moje, byly o víkendu zakoupeny pro kolegu messerschmita.
|
|
Back to top |
|
|
mesersmit ZASL. MIN.
Offline Joined: Dec 26, 2014 Posts: 383 Location: Brno
|
Posted: Wed Sep 07, 2016 7:19 am Post subject: Re: Zasklení |
|
Včera jsem měřil šuplerou ten plech spodního okraje dveřního skla co je dolů do dveří kde by měla být ta diskutovaná "guma" a mám 22mm. Napadlo mě jiné řešení a to: nalepit tu "gumu" přímo na tu plechovou plošku pryskyřicí a nebo varianta dvě jek tam dát tu správnou gumu zajít na vrakoviště a tam si vzít vzorky těchto dveřních těsněních a vybrat vhodnou alternativu. Nebo zkusit opět Wartburg atd.
|
|
Back to top |
|
|
Rancher ZASL. MIN.
|
Posted: Wed Sep 07, 2016 10:19 am Post subject: Re: Zasklení |
|
Lepení je samozřejmě vždy ta poslední možnost, ale není to v tomto místě obvyklé.
Exkorze na vrakáč je dobrej nápad, ale jak jsem to sledoval, chce to se dívat tak od roku 1995 roku dolů.
Tech "atdů" je hromada.
Už mi jdou v poště lišty na 1203, taxe na to (asi s Jarkem) kouknem.
|
|
Back to top |
|
|
JaraII ZASL. MIN.
Offline Joined: Feb 28, 2015 Posts: 746 Location: Brno-Husovice
|
Posted: Wed Sep 07, 2016 3:31 pm Post subject: Re: Zasklení |
|
Tak jsem je nafotil ale asi nejsou originál 47. Odhadem to je těch 13 mm
|
86.1 KB |
138 Time(s) |
|
|
|
Back to top |
|
|
Rancher ZASL. MIN.
|
Posted: Thu Sep 08, 2016 7:34 pm Post subject: Re: Zasklení |
|
Takže existují dvě kóty v tomto detailu a ještě je další varianta s ohnutým plechem? To je dost změn!
|
|
Back to top |
|
|
aerominor ZASL. MIN.
Offline Joined: Mar 06, 2012 Posts: 610 Location: Horní Počaply
|
Posted: Thu Sep 08, 2016 7:48 pm Post subject: Re: Zasklení |
|
Se není čemu divit, dyk to auto dělali dlouhejch pět let
|
|
Back to top |
|
|
mesersmit ZASL. MIN.
Offline Joined: Dec 26, 2014 Posts: 383 Location: Brno
|
Posted: Thu Sep 08, 2016 8:45 pm Post subject: Re: Zasklení |
|
Také přispěji s trochou do mlýna asi tak před třemy roky se nabízeli na motortechně dveře hliníkové z Minora byly dost sešlé a od té doby jsem je nikde nepotkal. Byly určené na závodní Minory?
|
|
Back to top |
|
|
Rancher ZASL. MIN.
|
Posted: Mon Sep 12, 2016 9:55 am Post subject: Re: Zasklení |
|
Pánové, vyhlašuji pátrání, protože to, co mi dnes v přímém TELEFONICKÉM přenosu změřil na dvou dveřích Stanislav, mne prostě dostalo neb to zbouralo dosud poslané údaje.
Měřil dveře se žlábkem - tedy vz.1946 a bez žlábku - tedy 1948 a dál (lepší datace možná není.)
Porovnejte následující obrázek s předchozím.
Věc se má tak, že
Vnější guma je navléknutá na 14 mm falcu a
Vnitřní guma je na dvou provedeních i šířkách falců.
Co je ovšem SPOLEČNÉ je NESTEJNÁ VÝŠKA vnitřku a vnějšku a společných 14 mm na vnějšku.
Podívejte se prosím na Vám dostupné odstrojené dveře a NA OBĚ STRANY a změřte je.
Takhle vypadá interpretace toho, co tu zaznělo za míry ... nebude to až tak OK, jak se mi zdálo.
|
17.65 KB |
117 Time(s) |
|
|
43.7 KB |
98 Time(s) |
|
Last edited by Rancher on Mon Sep 12, 2016 2:23 pm; edited 2 times in total |
|
Back to top |
|
|
Rancher ZASL. MIN.
|
Posted: Mon Sep 12, 2016 9:56 am Post subject: Re: Zasklení |
|
Jinak jsem obdržel vzorek lišty na 1203.
Vyhovuje pro ogumování varianty 22 mm.
|
56.71 KB |
134 Time(s) |
|
|
|
Back to top |
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
| |