|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Chong ZASL. MIN.

Offline Joined: Mar 08, 2012 Posts: 469
|
Posted: Thu Jan 17, 2013 8:05 am Post subject: Re: výfuk |
|
Výkres zadního výfuku jsem viděl. Je to plechovka bez přepážek, zkrátka jak to vidíš z venku, tak to vypadá i uvnitř. Taková koonzerva s trubkama  Výkres má nyní doma čezeta. Na tah by tento díl výfuku neměl mít vliv, jedná se pouze o část pro snížení hlučnosti.
|
|
Back to top |
|
 |
cezeta ZASL. MIN.

Offline Joined: Mar 09, 2012 Posts: 108 Location: PRG
|
Posted: Thu Jan 17, 2013 12:31 pm Post subject: Re: výfuk |
|
Nedávno jsem prohlížel výkresy a něco k zadnímu tlumiči tam bylo. Bohužel nemám kompletní výkresy zadního tlumiče, ale co dohledám můžu naskenovat. Výkresy předního tlumiče jsem neviděl vůbec. A na výrobu repliky předního se moc netěšim. To bude děr.
Zadní asi tak komplokovanej nebude, podle toho co jsem viděl.
_________________ 0
|
|
Back to top |
|
 |
minorek ZASL. MIN.

Offline Joined: Apr 01, 2012 Posts: 628
|
Posted: Fri Oct 25, 2013 6:56 pm Post subject: Re: výfuk |
|
V rámci podzimního úklidu jsem marazil na jeden krásnej samo-domo tlumič výfuku.
Byl namontovanej jako poslední díl, místo toho původního malého. Je to poctivá práce, svářeno z lešeňových trubek a celé to váží možná víc než páteřovej rám na Minora
Mám v plánu ho použít při testování motoru na nečisto na stolici.
Tady je krásně vidět, na co všechno se dá jezdit když není originál náhradní díl zrovna při ruce nebo na skladě
Description: |
kuk na vejfuck :-) Velikost hlavního trubkového těla je odhadem 35 x 25 cm.
|
Filesize: |
93.26 KB |
Viewed: |
294 Time(s) |

|
kvalitní práce domácího kutila
|
96.27 KB |
324 Time(s) |

|
z boku
|
87.54 KB |
309 Time(s) |

|
|
|
Back to top |
|
 |
Miravanhostin ZASL. MIN.

Offline Joined: Oct 18, 2013 Posts: 58 Location: Hostín
|
Posted: Thu Jan 02, 2014 5:43 pm Post subject: Re: výfuk |
|
Víte o někom kdo je schopen oba vyrobit? ten velkej mam orig. shnilej. Díky.
_________________ Já nevím co s tím, já se z toho asi zblázním.
|
|
Back to top |
|
 |
Veteranista minorista

Offline Joined: Nov 01, 2012 Posts: 4 Location: Těšnovice(Kroměříž), Brno
|
Posted: Thu Jan 02, 2014 5:48 pm Post subject: Re: výfuk |
|
Když by byl vzor, tak jsem schopen vyrobit, možná by to šlo i z nerezu.
Kdyby se mi dal čas a někdo by mi změřil(nebo pokud je to v nějaké knížce) pár věcí jako časování motoru, tak bych mohl nějaký výfuk přímo pro Minora spočítat a posléze vyrobit
_________________ Záškodník od Škody a Jawy
|
|
Back to top |
|
 |
Rancher ZASL. MIN.

Offline Joined: Jan 28, 2012 Posts: 2589 Location: Brno
|
Posted: Thu Jan 02, 2014 6:17 pm Post subject: Re: výfuk |
|
Napsal jsem Ti SZ...
_________________ Mám rád stará auta, staré zvyky a stará vína. Dělají mne mladým.
|
|
Back to top |
|
 |
Miravanhostin ZASL. MIN.

Offline Joined: Oct 18, 2013 Posts: 58 Location: Hostín
|
Posted: Thu Jan 02, 2014 7:40 pm Post subject: Re: výfuk |
|
Mužu poskytnout ten originál výfuk co je v knížce, klidně i na rozřezání.
_________________ Já nevím co s tím, já se z toho asi zblázním.
|
|
Back to top |
|
 |
minorpetr MINORISTA

Offline Joined: Jan 30, 2014 Posts: 29 Location: Vilémov u Šluknova
|
Posted: Wed Jan 21, 2015 11:10 pm Post subject: Re: výfuk |
|
Zdravím , mám problém s výfukem vlastně nemám žádný.Velice se mi líbila ta varianta s výfukem z W311 a tudíž bych se rád zeptal jestli má s touto variantou někdo zkušenosti.Dík
_________________ 0
|
|
Back to top |
|
 |
luckytom MINORISTA

Offline Joined: May 02, 2012 Posts: 22 Location: Bílý Kámen
|
Posted: Thu Jan 22, 2015 12:10 am Post subject: Re: výfuk |
|
Praktickou zkušennost sice nemám, ale teoretickou pochybnost ano. Warťas je výkonově přeci jenom jinde a tudíž i výfuk je jinak dimenzován, což je u dvoutaktu důležité. Chtělo by to spíš výfuk z něčeho srovnatelného. Nevím jak Trabant, zda by to nešlo?
|
|
Back to top |
|
 |
Rancher ZASL. MIN.

|
Posted: Thu Jan 22, 2015 7:25 am Post subject: Re: výfuk |
|
O Trrrabantím by mohli podat zprávu jiní, ale cesta tudy prý nevede ...
Tohle jsi Petře asi četl:
zaslapanyminor wrote: |
Ten polotovar od pana Hlaváčka vypadá dobře, ale když se podíváte na to schéma u Vykoukala tak se mi zdá že tam spousta prvků chybí?
Problém s výfukem jsem řešil hned na začátku, když jsem kupoval Minora tak tam byl výfuk z bůhví čeho a navíc vypadal jako mumie - omotaný tlustým alobalem a přepásaný vázacím drátem, Minor moc nejel, zvuk jako motorka a kouřilo se všude okolo jen ne ze zadní trubky...hrůza, majitel se mi taky mimo jiné přiznal že mu v něm jednou při jízdě začaly hořet zbytky směsi... Když jsem to neštěstí rozbalil tak jsem zjistil že z vlastního tlumiče toho už moc nezbylo.
Žádný vzor jsem neměl, kamarád mi poradil použít tlumiče z Wartburgu 311 - tlumiče celkem podobné, koncepce motoru taky, stejný objem na válec. Chvíli jsem se po tom pídil a podařilo se mi komplet výfuk koupit nový v jednom německém internetovén obchodě, pořád se ještě dělá, samozřejmě jsem musel udělat nově potrubí a předělat úchyty, ale už na něm jezdím tři roky a zvuk motoru, výkon...vše velice dobré. |
Napíšu autorovi probouzecího maila, od roku 2012 s tím najezdil další kilometry, tak třeba může ještě něco dodat.
_________________ Mám rád stará auta, staré zvyky a stará vína. Dělají mne mladým.
|
|
Back to top |
|
 |
zaslapanyminor MINORISTA

Offline Joined: Jul 09, 2012 Posts: 28 Location: Nový Knín
|
Posted: Thu Jan 22, 2015 2:01 pm Post subject: Re: výfuk |
|
Hola hola,
tak jsme se po letech probudil  . Mohu jenom potvrdit, co jsem napsal předloni. Tlumiče z 311 Wartburgu opravdu fungují, můžu doporučit jako poměrně jednoduché řešení, tehdy jsem je kupoval v obchodě www.auspuff.de, do týdne byly doma. Potrubí a úchyty je samozřejmě potřeba upravit. I když mám motor zralý na generálku, tak to s tím jede velmi dobře, motor táhne, sametový zvuk, nižší spotřeba, kouře tak akorát...vloni jsem absolvoval veteránskou akci v Krkonoších, za víkend 400km atd...Před tím jsem experimentoval i s výfukem z W353 ("hranatý" Wartburg), ale výsledek nevalný, nejelo to, ven šly zbytky směsi... S Trabantem bych to taky vůbec nezkoušel.
_________________ 0
|
|
Back to top |
|
 |
zaslapanyminor MINORISTA

Offline Joined: Jul 09, 2012 Posts: 28 Location: Nový Knín
|
|
Back to top |
|
 |
Rancher ZASL. MIN.

|
Posted: Thu Jan 22, 2015 2:43 pm Post subject: Re: výfuk |
|
Děkujeme spícímu agentovi a dovolím si jej o5 probudit, až nastane jeho čas
BTW: Je tam i zadní díl a dohromady to stojí 105 EUR... někteří vědí, kolik zaplatili za repasi stávajícího tlumiče.
|
|
Back to top |
|
 |
Rancher ZASL. MIN.

|
Posted: Thu Jan 22, 2015 5:21 pm Post subject: Re: výfuk |
|
Nevím, jak jinde, ale tyhle roury nejsou taky o zahození.
www.auspuffanlage.de/R...30d6ad931/
|
|
Back to top |
|
 |
minorpetr MINORISTA

Offline Joined: Jan 30, 2014 Posts: 29 Location: Vilémov u Šluknova
|
Posted: Thu Jan 22, 2015 6:20 pm Post subject: Re: výfuk |
|
Moc děkuji zaslapanymuminorovi za velice cenou odpověď , myslím že pro spoustu minoristů  . A jestli jsem to dobře pochopil tak jsi použil oba tlumiče z té 311  a jaký průměr má roura že bych se poptal u nás.
_________________ 0
|
|
Back to top |
|
 |
|