Minor jako taxi
-> Viděli jste?

#1: Minor jako taxi Author: RancherLocation: Brno PostPosted: Wed Nov 21, 2018 6:28 pm
    ----
Ve 25. minutě filmu Cirkus bude (1954) jeden Minor přiveze artisty...
Jestli je to taxík, není na první pohled tak jisté, nemá kostičkový proužek, ale taxíky měly i erb Prahy...
Ovšem tento erb měla i jiná auta patřící službám Prahy.
Jenomže pak přijde taxikář a chce 20 Kč a pak se zjistí, že Minor má na boku i taxametr, což je na statickém snímku hůř vidět.

#2: Re: Minor jako taxi Author: JaraIILocation: Brno-Husovice PostPosted: Thu Nov 22, 2018 1:33 pm
    ----
Máš pravdu Vladimíre Shocked
Zajímavost je i že černý Minor má zelenou palubovku.
Rancher wrote:
... na tý Tvojí fotce je dobře vidět ten taxametr!

#3: Re: Minor jako taxi Author: Chong PostPosted: Fri Nov 23, 2018 9:05 am
    ----
Jojo, minory taxíky byly... viděl jsem před lety nějaký slovenský dokument o kriminálních případech. Většinou se jednalo o vraždy a hrdelní tresty. Byl tam jeden případ z padesátých let, kdy si nějací mladiství objednali taxík, šoféra utloukli a s ukradeným autem jezdili po venkově dokud jim nezdechnul a neuměli to znovu nastartovat. Ze spisových fotek bylo zjevný že to byl Minor... Ale nepamatuju se že by auto bylo nějak zvlášť označený jako taxislužba. Snad to ani nebylo nutný páč tam mám za to říkali že se objednával telefonem...

#4: Re: Minor jako taxi Author: RancherLocation: Brno PostPosted: Sat Nov 24, 2018 6:15 am
    ----
Jojo, Minory taxíky byly. V Kníze je citace z dopisu Ing, Nimrichtera z Prostějova, že si koupil Minora od 1.majitele, taxikáře. Měl najeto 300 000 km Exclamation
Ale tady jsem ho viděl naživo.
Je zajímavé, že ve filmu z roku 1955 má Spartak jako taxík už kostičky

#5: Re: Minor jako taxi Author: mesersmitLocation: Brno PostPosted: Sat Nov 24, 2018 1:47 pm
    ----
Jojo Jihlava by mohla vyprávět. Že náčelníku Smile

-> Viděli jste?

All times are GMT + 1 Hour

Page 1 of 1