#1: Našiel sa? Author: vintalko, Location: Sučany Slovensko / Zlín ČeskoPosted: Tue Mar 26, 2013 12:53 pm ---- Klikni a přečteš si Související článek.
#2: Re: Našiel sa? Author: Rancher, Location: BrnoPosted: Tue Mar 26, 2013 1:36 pm ---- Tak to jsem docela zvědavej, kam se z té poslední lokality - Bratislavy minorek dostal.
Mám takovou pracovní teorii, že je v Nitře. Neptejte se mne proč
#3: Re: Našiel sa? Author: Martin, Location: Brno - venkovPosted: Tue Mar 26, 2013 8:06 pm ---- kam se dostal z Blavy sice (zatím ) nevím, ale že tam byl ve svazarmu je skoro jisté:
#4: Re: Našiel sa? Author: Rancher, Location: BrnoPosted: Tue Mar 26, 2013 9:03 pm ---- No super! Má to pokračování! Respektive je to zdůvodnění té informace o Bratislavě.
Jsi schopen doplnit číslo a ročník toho (asi) SM?
#5: Re: Našiel sa? Author: Martin, Location: Brno - venkovPosted: Tue Mar 26, 2013 11:10 pm ---- pochází to z plátku "STOP auto-moto-revue", ročník bohužel nevím, ale indície na zadní straně (lvíček s hvězdou, srb a kladivo atd.) značí, že to bylo někdy před "velvet revolution". Mám i nějaké další materiály, kde se o něm píše jako o pravidelném účastníku akcí HV v ČSSR ....
Dřív jsem si myslel, že je to ten co stojí v Lánech, ale není
#6: Re: Našiel sa? Author: minorek, Posted: Tue Mar 26, 2013 11:25 pm ---- Přiznám se, že jsem netušil, že byl komunistický režim tak nesmyslně krutý k legendárnímu vítěznému jezdci Krattnarovi
Tehdejší režim byl neskutečně krutej, víc než si dokážeme představit...
Co to mělo za význam totálně zničit člověka, který ve světě zviditelnil tehdejší Československou republiku, dokázal vyspělost našeho automobilového průmyslu a vybojoval s kolegou Sutnarem vynikající umístění v nejtěžším závodě světa mezi velkou konkurecí mnohem silnějších strojů, které porazil.
Jak tak občas nahlížím do historie, tak obžaloba za "vlastizradu" byl pro tehdejší režim velmi oblíbený, leč zcela nesmyslný argument jak někomu pěkně znepříjemnit a zničit život.
Vždyť on se ničeho nedopustil, jen jel a "zvítězil"...Tak tomu říkám opravdu vlastizrada jako prase...
#7: Re: Našiel sa? Author: Martin, Location: Brno - venkovPosted: Fri Apr 05, 2013 8:40 pm ---- myslíte, že je to on
#8: Re: Našiel sa? Author: vintalko, Location: Sučany Slovensko / Zlín ČeskoPosted: Tue Apr 09, 2013 8:36 pm ---- Toto je pravdepodobne ten kúsok čo je múzeu v Lounech, kvôli tomu p. Práškovi - tu je spomínaný ako majiteľ a renovátor a aj na fotkách minora z Loun je tiež jeho meno.
#9: Re: Našiel sa? Author: Martin, Location: Brno - venkovPosted: Tue Apr 09, 2013 9:01 pm ---- no ale když porovnáš ty fotky z Lán a tohoto, tak má jiné uchycení/otvírání kapoty, jiné uchycení blatníků, světel atd ... dokonce bych si troufnul tipnout, že ten v Lánech je z laminátu ale je to jen moje neověřená domněnka. Zapoměl jsem na něj zaklepat, když jsem tam byl
... ale ten p.Prášek s tím asi nějakou spojitost mít bude, to je dobrej postřeh ....