|
Community Forums › Technika › Karoserie › Lak
LakVše o plechu, dřevě, zasklení, atd.
Go to page Previous 1, 2
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Rancher ZASL. MIN.
Offline Joined: Jan 28, 2012 Posts: 2589 Location: Brno
|
Posted: Wed Sep 06, 2017 6:55 am Post subject: Re: Lak |
|
Mňo, předpokládaje, že béžovou někdo z Vás odsouhlasí, předpokládám, že, když Rada (a nejen on) stríkli Minora světle červeně, tak to udělal podle originálu.
Hnědou prokázanou nemám, metaliky byly minimálně světle šedá, tmavě šedá a světle modrá. O těch nediskutuju.
Takže co vaše archeologické nálezy?
Račte se vypeckovat, tedy jinak řečeno, vyjádřit.
BTW: Malinko jsem upravil pro zobrazení ty tóny...
Description: |
|
Filesize: |
105.47 KB |
Viewed: |
277 Time(s) |
|
_________________ Mám rád stará auta, staré zvyky a stará vína. Dělají mne mladým.
|
|
Back to top |
|
|
Chong ZASL. MIN.
Offline Joined: Mar 08, 2012 Posts: 469
|
Posted: Wed Sep 06, 2017 9:53 am Post subject: Re: Lak |
|
Jak jsi se ptal Ranchere na tu béžovku... nemyslel jsem tím barvu auta, ale barvu interiéru. Netuším zda pokud se dělal vnější lak v béžové, jestli odpovídal interiérové béžové, což by podle mých archeologických poznatků měla mít všechna vozidla Minor (jak jsme to spáchali s Čezetou). Podle Tvé stupnice se víc blíží té 16tce. Máme jí navzorkovanou podle moderních barev, ale jak jsem psal, vybírali jsme ze tří možných odstínů, protože každý originál byl prostě jinej :). Mě tedy spíše překvapilo, jak odlišně vypadala na autě jako celku, oproti malému celku při vzorkování. Nakonec vypadá na autě docela pěkně, což bych si původně netipnul Připomenu že že Čezeta má tu světle modrou barvu. Je ale dobré že na jednom vzorku z vraku z loňského roku se nalezla i originální šedá a vypadá hodně zajímavě. Není čistě šedá, ale je jemně lízlá do odstínu co si nějak nevybavuju. Máme v plánu navzorkovat na spektroskopii,ale i na vzorky moderních barev. Rozhodně nebude RAL.
|
|
Back to top |
|
|
Rancher ZASL. MIN.
|
Posted: Wed Sep 06, 2017 12:24 pm Post subject: Re: Lak |
|
Chong wrote: |
Jak jsi se ptal Ranchere na tu béžovku... nemyslel jsem tím barvu auta, ale barvu interiéru. Netuším zda pokud se dělal vnější lak v béžové, jestli odpovídal interiérové béžové, což by podle mých archeologických poznatků měla mít všechna vozidla Minor (jak jsme to spáchali s Čezetou). |
Chongoslave, máš za prokázané, že interiér Minora, tj. palubka a vnitřek byly jiné...světlé?
To neodpovídá. Nebo jak to teda máte vyzkoumaný?
Jo,palubky se stříkaly zvlášť. takže kromě fládrování mohly být i jen světlé. Ale od kdy a jaké? U všech dobovek je ale palubka buď fládrovaná nebo v barvě kastle...
_________________ Mám rád stará auta, staré zvyky a stará vína. Dělají mne mladým.
|
|
Back to top |
|
|
Rancher ZASL. MIN.
|
Posted: Wed Sep 06, 2017 1:27 pm Post subject: Re: Lak |
|
Jinak jsem provedl to, že jsem přímo zavolal Václavovi (panu Michlovi) a ten se okamžitě přiznal, že barvu si vybral, neb se mu líbila a protože ho dělal pro radost, nic neřešil, i když věděl, že je to špatně.
Jeho Minor, který je na fotkách béžový, byl původně tmavě modrý.
Jinými slovy, Olivová jest zavržena.
|
80.12 KB |
260 Time(s) |
|
|
|
Back to top |
|
|
Chong ZASL. MIN.
Offline Joined: Mar 08, 2012 Posts: 469
|
Posted: Wed Sep 06, 2017 1:39 pm Post subject: Re: Lak |
|
Pravdu díš... palubka byla v barvě auta, vycházím z toho že jsme nenašli na žádné palubce béžovku, ale naopak shodu s karoserií zvenčí :). Také budou plechy zadních bočních okének v barvě auta. Držáky sedaček béžovka, ale trubky sedaček jsou pro nás záhadou. Tedy jejich dolní část, nahoře pochopitelně chrom
|
|
Back to top |
|
|
mesersmit ZASL. MIN.
Offline Joined: Dec 26, 2014 Posts: 383 Location: Brno
|
Posted: Thu Sep 07, 2017 7:04 am Post subject: Re: Lak |
|
V srpnu jsem byl ve Zbýšově u Rosic na malé burze a výstavě veteránů pán prodával pístní kroužky a dva kulové čepy na Minora. Ptal jsem se jej na to zda nemá něco víc a bylo mi zděleno že to jsou pozůstatky po švagrovy který jej vlastnil a Minora měl v základní barvě "základovce" což esembákům vadilo a tak jedno léto vzali auto k lesu a tam jej nabarvily: Ze tří metrů to prý vypadalo pěkně. Jinak zbytek skončil u sousedů a přerodil se ve frézu či malotraktor.
|
|
Back to top |
|
|
Rancher ZASL. MIN.
|
|
Back to top |
|
|
Rancher ZASL. MIN.
|
Posted: Sun Sep 17, 2017 6:12 am Post subject: Re: Lak |
|
V rámci této větve sem dávám k diskuzi dvě otázky.
První je dvoubarevnost masky. Je prokázaná. Mám však jen důkaz o kombinaci hráškově zelené.
plus příloha
Máte někdo fotky s tmavými, jinými, kombinacemi?
Druhou je barva disků. Máte nějaké nálezy originál?
Jí mohu doložit, že na roku 49 má hráškově zelený tytéž disky.
Další disky,co mám v originále bych definoval jako světlá šedá, tedy první ze vzorníku nahoře....
Mám dojem, že v prvním období, kdy vznikaly i prospekty, byly disky v barvě karoserie.
Potom už jakoby jen u světlých vozů...
Fotka masky vcelku nového Minora pana Kejvala. To uvádím proto, že návrhář karoserie by těžko odstranil lištu z masky a umístil znak na samostatnou podložku. TAKŽE JEŠTĚ JEDNA OTÁZKA!
|
64.29 KB |
268 Time(s) |
|
|
|
Back to top |
|
|
Martin ZASL. MIN.
Offline Joined: Apr 17, 2012 Posts: 331 Location: Brno - venkov
|
Posted: Sun Sep 17, 2017 8:23 pm Post subject: Re: Lak |
|
aby to nebylo tak jednoduchý, tato fotka dokazuje, že je možná maska dvoubarevná, tmavá i světlá ...
|
120.85 KB |
270 Time(s) |
|
_________________ Nashle na silnici ...
|
|
Back to top |
|
|
Rancher ZASL. MIN.
|
Posted: Sun Sep 17, 2017 8:35 pm Post subject: Re: Lak |
|
Jo, dobrá fotka na diskusi. Všímavé oko!
To světlé jsou ovšem (podle mne) chromové lišty, které se tehdy ještě montovaly. Ovšem maska byla, zdá se tmavší, než kastle. to jo!
|
|
Back to top |
|
|
Martin ZASL. MIN.
Offline Joined: Apr 17, 2012 Posts: 331 Location: Brno - venkov
|
Posted: Mon Sep 18, 2017 8:01 am Post subject: Re: Lak |
|
další dvoubarevná v detailu, barevnost už ale asi nikdo nezjistí ....
|
83.44 KB |
260 Time(s) |
|
_________________ Nashle na silnici ...
|
|
Back to top |
|
|
|
All times are GMT + 1 HourGo to page Previous 1, 2
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
| |