|
Community Forums › Technika › Podvozek › výfuk
výfukOd spodku pneumatiky, až po vršek listového péra
Go to page Previous 1, 2, 3
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Chong ZASL. MIN.

Offline Joined: Mar 08, 2012 Posts: 469
|
Posted: Thu Jan 22, 2015 11:36 pm Post subject: Re: výfuk |
|
s ohledem na to že W311 (312) je tříválec 900ccm, tak výfuk v jednom čase obsluhuje jen jeden válec a tam objemově vychází k dvouválci minora zhruba stejně :). Jeví se mi proto waraní tlumič jako vhodný kandidát. Stejně tak jako trabantí. U trabiho je však problémem ani ne tak jiná technologie (bezpřepážková) ale spíš jeho krabicoidní tvar komplikující uchycení do původního místa. Proto jsme i uvažovali ho dát až pod podlahu kufru, ale těžko říct jak moc by vadil tak dlouhý přívod.. asi hodně bo nejsme odborníci na výfucky :). Proto jsem zastáncem repliky... když by se to povedlo stejné, resp. bylo-li by podle čeho, není nad čím dumat... jen kde sehant dárce na skreslení přepážek... že?
|
|
Back to top |
|
 |
minorek ZASL. MIN.

Offline Joined: Apr 01, 2012 Posts: 628
|
Posted: Sun Jan 25, 2015 10:51 pm Post subject: Re: výfuk |
|
Co se týká výfuku z W311, tak své by o tom mohl také poreferovat i kolega "pokr" - Pavel. Pokud mne pamět dobře slouží, tak jsem ho tam na tom šedém Minoru zahlédl při prohlídce u předchozího majitele.
|
|
Back to top |
|
 |
Barkasník MINORISTA

Offline Joined: Dec 09, 2014 Posts: 21 Location: Praha
|
Posted: Mon Jan 26, 2015 12:17 pm Post subject: Re: výfuk |
|
Zajímavý je, že originálně má mít ten kulatej Waran tlumiče 3. Kromě těchto dvou ještě třetí hned za parohama. Má tvar takovýho spláclýho kužele a pracuje jako rezonátor. Na 311 jsem ten rezonátor sehnal origo a doplnil to těma auspuff replikama tady uvedenejma. Je to 6 let, materiál nekoroduje, spokojenost veliká. Jede stejně, akorát je hlučnější. Původní měl 2 pláště a mezi takovej filc, asi azbestový něco. Nicméně netvrdím, že to bez toho rezonátoru nemůže fungovat. Třeba náhoda, nicméně taky dám spíš na praktickou zkušenost..... Z tráboše by se musel předělat, má jinak roury a je to taková placka, nevypadalo by to ani dobře. To samý W353. Barkasí je zase strašně velkej.
_________________ Slečna z pojišťovny: \"Já to v tom techničáku nepřečtu. Euro Minor?\"
|
|
Back to top |
|
 |
Rancher ZASL. MIN.

Offline Joined: Jan 28, 2012 Posts: 2589 Location: Brno
|
Posted: Mon Jan 26, 2015 1:50 pm Post subject: Re: výfuk |
|
Ten rezonátor měly i Syreny - další srovnatelný dvouválec.
Poláci mu říkaly "kytara". Mne napadlo, že by to mohl být vhodný dárce a dokonce se to na Allegru dá čas od času koupit docela lacino... ale ta kytara mi tam nepasuje.
Jinak na margo replik mám takový poznatek, že replik už bylo asi uděláno hromady, ale nikdo se neobtěžoval to zkreslit do nějaké dokumentace. Kromě těch zaniklých stránek Hlaváčkových.
Což je škoda.
Psal jsem Ondrovi... nemá výkres. Mira taky nezachytil pajšl, když to páral tak, aby to mohlo sloužit jako podklad.
Minorpetr, kterej si naopak výkresy systematicky pořizuje, bude montovat warana 311, takže nic nebude.
Nezbejvá mi nic jiného, než se domluvit s Chong Exhaust System Co. a na oltář položit ten můj hrnec. .. když já tlumič mám a v případě jeho nedostatečnosti bych se asi obrátil na Warana.
_________________ Mám rád stará auta, staré zvyky a stará vína. Dělají mne mladým.
|
|
Back to top |
|
 |
JardaV MINORISTA

Offline Joined: Jan 02, 2023 Posts: 15 Location: Praha
|
Posted: Sat Mar 11, 2023 8:45 pm Post subject: Re: výfuk |
|
Ahoj,
vyráběli jste někdo rezonanční výfuk ?
|
|
Back to top |
|
 |
vintalko ZASL. MIN.

Offline Joined: Feb 26, 2013 Posts: 494 Location: Sučany Slovensko / Zlín Česko
|
Posted: Sat Mar 18, 2023 9:17 pm Post subject: Re: výfuk |
|
Pre vysvetlenie,
rezonančný výfuk je:
medzikus pridaný do telesa výfuku za účelom zvýšenia výkonu motora.
_________________ Nie som odborník na autá, rád sa nechám poučiť.
Som rýchly a vytrvalý - rýchlo sa unavím a dlho mi to vydrží.
|
|
Back to top |
|
 |
|
All times are GMT + 1 HourGo to page Previous 1, 2, 3
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|  |