|
Community Forums › Lidé › Ad › «Аэро Минор» для Сталина
«Аэро Минор» для СталинаKomentáře a názory ke článkům.
Go to page 1, 2, 3, 4, 5, 6 Next
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Rancher ZASL. MIN.

Offline Joined: Jan 28, 2012 Posts: 2589 Location: Brno
|
Posted: Wed Oct 23, 2013 1:48 pm Post subject: «Аэро Минор» для Сталина |
|
Klikni a přečteš si Související článek.
Komentářů bude asi dost, ale kromě úplně všeho, mne dostaly běloboké pneumatiky, které se zachovaly z Holešovic 1949 až do Moskvy 2013
|
|
Back to top |
|
 |
Martin ZASL. MIN.

Offline Joined: Apr 17, 2012 Posts: 331 Location: Brno - venkov
|
|
Back to top |
|
 |
Rancher ZASL. MIN.

|
Posted: Wed Oct 23, 2013 4:32 pm Post subject: Re: «Аэро Минор» для Сталина |
|
To je díky Pavlovi!!! Jeho článek a hlavně jeho fotky to rozvířily.
BTW: Na fóru u Minora v Rusku je odpověď na můj údiv nad pneumatikama wrote: |
Ano, tři kola se zachovala. Ta, která lze vidět na fotografiích z výstavy, bohužel ne čtvrté a žádné rezervní. Jen je disk od ní ... A zatímco auto bylo ve službách zdravotnictví jezdilo jen v malé oblasti. V soukromých rukou ho také šetřili a od '75 už bylo na špalkách. Kupující věděl o jeho historii, a tak ho ani tehdy tolik nezatěžoval. |
_________________ Mám rád stará auta, staré zvyky a stará vína. Dělají mne mladým.
|
|
Back to top |
|
 |
Martin ZASL. MIN.

|
Posted: Wed Oct 23, 2013 5:24 pm Post subject: Re: «Аэро Минор» для Сталина |
|
Pěkné video o darech pro J.V.S je tady. Minor je k vidění v 6:20, ale doporučuju k shlédnutí celé
|
|
Back to top |
|
 |
Rancher ZASL. MIN.

|
Posted: Wed Oct 23, 2013 5:38 pm Post subject: Re: «Аэро Минор» для Сталина |
|
No to je opravdu objev! To čumím!!! A je tam!
_________________ Mám rád stará auta, staré zvyky a stará vína. Dělají mne mladým.
|
|
Back to top |
|
 |
Rancher ZASL. MIN.

|
Posted: Wed Oct 23, 2013 6:05 pm Post subject: Re: «Аэро Минор» для Сталина |
|
BTW: Ivan Barancev se ptá, přes které noviny by mohl oslovit případné pamětníky - zaměstnance Letova. Chtěl by je kontaktovat a získat nějaké ústní vzpomínky.
Mělo by jít o nějaké periodikum pokrývající zejména Prahu a okolí. Napadá Vás něco:
|
|
Back to top |
|
 |
minorek ZASL. MIN.

Offline Joined: Apr 01, 2012 Posts: 628
|
Posted: Wed Oct 23, 2013 7:38 pm Post subject: Re: «Аэро Минор» для Сталина |
|
Krásnej článek..  .
My mladší generace, co rusky neumíme, děkujeme za kvalitní náčelníkův překlad a především za zprostředkování tohoto velikého objevu a dobrodružství na pokračování...
TADY JE JASNĚ VIDĚT, ŽE TYTO STRÁNKY MAJÍ SVůJ ÚČEL a jejich činnost je PROSPĚŠNÁ
Malinko jsem se při čtení pozastavil, když jsem narazil na větu ve smyslu : Československé automobilky AERO , Tatra a Škoda ....
Po válce byl majetek ing. Kabeše přece skonfiskován a automobilka oficiálně zanikla . Minor se vyráběl sice pod názvem Aero, ale v letecké fabrice , nikoli automobilce...  Vnik názvu Aero Minor tady asi nemusím připomínat, taky další paradox tehdejší direktivní politiky...
 Nejdřív jsem kouknul na obrázky ve článku a musím přiznat, že mne napadaly stejné myšlenky jako Ranchera (aniž bych četl jeho přispěvek ve fóru). Ty pneumatiky mne zaujaly na první pohled, jejich životnost je neuvěřitelná... Jsou prostě jedinečné a běloboké.
 Jinak si myslím, že jsem asi nebyl daleko od pravdy, když jsem minule tvrdil, že údaj na tachometru se mi zdá být pravdivým.
 Ten dopis v dutině je jedinečnej a nečekanej objev. Asi nějakej stalinův sklaní fanoušek...Lepším nálezem by byl dopis v opačném smyslu, něco jako zazdívali ve filmu Pupendo Polívka s Duškem . Ale v té době ještě dělníci v Letově ani netušili, co se v budoucnu všechno stane a kam to se Sovětským svazem dotáhneme...
 Při čtení mimo řádky jsem si odvodil, že Minor je vyjímečně kompletní bez bastlení, ovšem byl předělán na 12V. Nemůže to bejt třeba původní...
Veliký dík všem vyhledavačům dobových článků, zejména Martinovi a Pavlovi. Hodně napomohly, my co doma nemáme dobové časopisy, moc posloužit nemůžeme
 O nějakém "pražské drbně" (myslím jako noviny) by mohli vědět Čezeta s Chongem ne? My, co bydlíme na hony dalekpo od Praglu vědět ani znát nemůžeme.
|
|
Back to top |
|
 |
Rancher ZASL. MIN.

|
Posted: Wed Oct 23, 2013 7:45 pm Post subject: Re: «Аэро Минор» для Сталина |
|
... no já k tomu jen dodám, že v originále je to samý AERO... i když jsemm to Ivanovi napsal, co a jak bylo AERO, JAWA, Letov, Walter atd... má to tam. Do češtiny jsem to přepsal... jednou zapomněl a mám to tady zpátky
|
|
Back to top |
|
 |
aerominor ZASL. MIN.

Offline Joined: Mar 06, 2012 Posts: 609 Location: Horní Počaply
|
Posted: Wed Oct 23, 2013 8:07 pm Post subject: Re: «Аэро Минор» для Сталина |
|
Takže chlapci, když Ivan chce mít auto 2014 hotové, navrhuji na rok 2015 uspořádat mezinárodní setkání. Všichni máme dost času na zvýšení našeho úsilí na poli renovace. Ti co jsou pojízdní se můžou věnovat leštění svých skvostů.
A neházejte ty šutry všichni najednou.
Jenom škoda, že s ním asi nikam jezdit nebudou.
|
|
Back to top |
|
 |
minorek ZASL. MIN.

Offline Joined: Apr 01, 2012 Posts: 628
|
Posted: Wed Oct 23, 2013 8:33 pm Post subject: Re: «Аэро Минор» для Сталина |
|
 Já jsem dostal taky jeden bláznivej nápad...
Pojedu se na renovaci podívat osobně na tomhle služebním stroji...
Beztak už dlouho plánuju nějakou vytrvalostní cestu na Pionýru...
Navíc tenhle je už tak trochu legendární, má za sebou letošní Fichtlmánii a přežil :), včetně mě...
Ideální tak léto 2014, dovolená v sedle stroje... Vidět Stalinova Minora se asi jen tak někomu nepoštěstí...
Zní to bláznivě, ale pohrávám si s touto myšlenkou už asi tejden.
Last edited by minorek on Thu Oct 24, 2013 1:15 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
Martin ZASL. MIN.

|
Posted: Wed Oct 23, 2013 9:06 pm Post subject: Re: «Аэро Минор» для Сталина |
|
No nápad to není úplně špatnej, ale moje osobní zkušenost z několika cest vozem /rozuměj soudobým/ do Minsku mě říká, že buď bych to nepřežil já, z množství potřebných "bumážek", "strachovek" atd. nebo stroj.
Na druhou stranu - vidět na vlastní oči «Аэро Минор» для Сталина není až tak nereálný  V uvedeným termínu se dá sehnat letenka "na otočku" za necelých 5k CZK. Takže kdo do toho jde
|
|
Back to top |
|
 |
Rancher ZASL. MIN.

|
Posted: Wed Oct 23, 2013 9:11 pm Post subject: Re: «Аэро Минор» для Сталина |
|
No já na to řeknu to, že napíšu kamošovi do Moskvy, ať mi to vyfotí a pro jistotu budu tlačit na firmu, aby mne služebně odeslala do Moskvy, dle mého výběru termínu 
... kua... ale ten leteckej vejlet ... jako budu trošku zvažovat.
|
|
Back to top |
|
 |
vintalko ZASL. MIN.

Offline Joined: Feb 26, 2013 Posts: 494 Location: Sučany Slovensko / Zlín Česko
|
Posted: Wed Oct 23, 2013 9:35 pm Post subject: Re: «Аэро Минор» для Сталина |
|
Hošánkové zlatí, keď vidím tieto fotky minora v plnej kráse,
neviem na čom skôr oči nechať.
Biele pneu, kryty na zadných kolesách,
guličky v interiéry rovnakej farby,
clony proti svetlu, viacfarebné prevedenie čalúnenia, lakťové opierky,
to je iný Minor de Luxe,
ako bolo spomenuté, názorný príklad toho ako sa dá aj ľudové vozítko vypekniť - dali sa na ňom naozaj záležať ...
klobúk dole pred takýmto tunnigom
 Tá cesta do Ruslandu, to je ďalší chrobák v hlave...
pokiaľ viem, do tejto krajiny treba víza
Zvážim, uvidím.
_________________ Nie som odborník na autá, rád sa nechám poučiť.
Som rýchly a vytrvalý - rýchlo sa unavím a dlho mi to vydrží.
|
|
Back to top |
|
 |
Rancher ZASL. MIN.

|
Posted: Tue Oct 29, 2013 6:52 am Post subject: Re: «Аэро Минор» для Сталина |
|
Dostal jsem, mj. i následující otázku z Ruska:
Quote:: |
Еще вопрос по табличке. Неужели 120981 - это кузовной номер?
Или 120 - это какой-то индекс, а 981 - порядковый номер кузова? |
Jinými slovy, je číslo 120 918 číslo kastle a nebo je 120 nějaká číselná řada a 981 je vlastní číslo karoserie?
Ví to někdo?
|
Back to top |
|
 |
Rancher ZASL. MIN.

|
Posted: Tue Oct 29, 2013 7:13 am Post subject: Re: «Аэро Минор» для Сталина |
|
Rancher wrote: |
BTW: Ivan Barancev se ptá, přes které noviny by mohl oslovit případné pamětníky - zaměstnance Letova. Chtěl by je kontaktovat a získat nějaké ústní vzpomínky.
Mělo by jít o nějaké periodikum pokrývající zejména Prahu a okolí. Napadá Vás něco: |
...napadá Vás něco?
|
|
Back to top |
|
 |
|
All times are GMT + 1 HourGo to page 1, 2, 3, 4, 5, 6 Next
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum
|  |